Meny Lukk

50% på alt i drekka-shopen!

Please or Registrér to create posts and topics.

Full sjåfør

Dette er en lek for bare to personer. Leken utføres oftest med drink, men øl fungerer også utmerket. Det brukes en hel kortstokk, og ess er høyest. Seks kort legges ut ved siden av hverandre med bildesiden ned av "politibetjenten".

"Offeret" velger hvilken side han skal starte på, og politibetjenten snur det kortet. Offeret må nå si om han tror det neste kortet i rekken er høyere eller lavere enn dette kortet.

Hvis offeret gjettet riktig går man videre til neste kort i rekken. Hvis han gjettet feil må han drikke det antall slurker som kortet i rekken var. Hvis han f.eks. gjettet feil på kort fire i rekken må han drikke fire slurker. Politibetjenten bytter så ut alle kortene bortsett fra det første, og offeret må starte på nytt igjen.

Hvis det skjer en "dobbel", altså at man f.eks. får to femmere etter hverandre, må offeret drikke dobbelt så mange slurker som han ellers hadde måttet drikke.

Hvis kortet er en åtter må også offeret drikke dobbelt så mye som ellers og starte på nytt med helt nye kort.

Hvis offeret klarer å snu alle kortene i rekken har han vunnet og spillet er ferdig. Man kan da bytte så politibetjenten blir offeret og motsatt. Hvis offeret ikke klarer å snu alle kortene i rekken før det er tomt for kort i kortstokken, har han blitt en "full sjåfør". Offeret må da styrte en øl/drink og starte på nytt med en ny kortstokk. Leken er ikke ferdig før offeret har klart å snu alle seks kortene i rekken en gang.

Det er variabelt hvor full man blir og hvor lang tid leken tar, da alt kommer an på hvilke kort som legges opp og hvor flink offeret er. Det kan ta alt fra noen minutter til en evighet.


Besøk også